Assalamualaikum semua, hari ini sudah 13 hari kita berpuasa. Hari ini Dila ingin berkongsi resepi iaitu Puding Labu. Kepada anda yang tidak tahu nak masak apa, jom cuba resepi Dila ini,
Bahan-Bahan
1 biji labu
1 mangkuk santan pekat (boleh digantikan susu cair)
2 biji telur
2 sudu makan tepung gandum
4 sudu makan gula dan
1/2 sudu teh garam
Cara Membuat
1. Bersihkan labu dan potong dibahagian atasnya. Keluarkan biji dalamnya. Ketepikan
seketika.
2. Pukul santan bersama telur, tepung, gula dan garam sehingga sebati. Tuangkan ke dalam labu tadi dan tutup.
3. Masukkan dalam ketuhar dengan suhu tinggi selama 5 minit hingga 7 minit. Setelah masak, angkat dan potong mengikut citarasa anda.
Gambar Ehsan : Rasa karangkraf |
1 biji labu
1 mangkuk santan pekat (boleh digantikan susu cair)
2 biji telur
2 sudu makan tepung gandum
4 sudu makan gula dan
1/2 sudu teh garam
Cara Membuat
1. Bersihkan labu dan potong dibahagian atasnya. Keluarkan biji dalamnya. Ketepikan
seketika.
2. Pukul santan bersama telur, tepung, gula dan garam sehingga sebati. Tuangkan ke dalam labu tadi dan tutup.
3. Masukkan dalam ketuhar dengan suhu tinggi selama 5 minit hingga 7 minit. Setelah masak, angkat dan potong mengikut citarasa anda.
Lihat Hasilnya : Gambar Ehsan ; Hobimasak |
Sekadar hiasan : Nasib Labu-Labi |
Topik popular sepanjang bulan Ramadhan
- Mengapa digalakkan bersahur dan tip-tip bersahur.
- Kesan ramadhan yang lalu kepada anda.
- Tip kurangkan rasa lapar dan dahaga disiang hari.
- Wallpaper ramadhan yang menarik percuma untuk anda.
- Tragedi hitam di 15 Ramadhan
No comments:
Post a Comment